Випускні кваліфікаційні роботи
Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/763
Browse
Search Results
Item Організація і методика виконання завдань з аудиту оплати праці в сільськогосподарських підприємствах(ЦНТУ, 2024-06-19) Олійник, Сергій Миколайович; Oliinyk, SerhiyУ першому розділі досліджено поняття та функції оплати праці в сільськогосподарських підприємствахяк об’єкту аудиту, розкрито інформаційне забезпечення аудиту розрахунків з оплати праці сільськогосподарських підприємств та визначені організація і методика виконання завдань з аудиту оплати праці в сільськогосподарських підприємствах. У другому розділі надана організаційно-економічна характеристика досліджуваного підприємства, проведено аналіз матеріально-технічного забезпечення, фінансового стану та складу, структури, динаміки фонду оплати праці ПАФ «Ганнівська» за досліджуваний період. Встановлено організаційні особливості формування системи інформаційного забезпечення аудиту розрахунків з оплати праці ПАФ «Ганнівська». Наведено порядок проведення аудиту оплати праці на матеріалах ПАФ «Ганнівська» та узагальнено його результати. У третьому розділі надані рекомендації щодо підвищення якості системи інформаційного забезпечення виконання завдань з аудиту оплати праці в сільськогосподарських підприємствах, обгрунтовані напрями удосконалення організації й методики виконання завдань з аудиту оплати праці в сільськогосподарських підприємствах. In the first chapter, the concepts and functions of labor remuneration in agricultural enterprises as an audit object are explored, the information support for the audit of labor remuneration calculations of agricultural enterprises is disclosed, and the organization and methodology of performing tasks for the audit of labor remuneration in agricultural enterprises are defined. In the second chapter, the organizational and economic characteristics of the investigated enterprise are provided, an analysis of material and technical support, financial condition and composition, structure, dynamics of the wage fund for the investigated period is carried out. The organizational features of the formation of the system of information support for the audit of payroll calculations of «Hannivska» have been established. The procedure for conducting a wage audit based on the materials is given and its results are summarized. The third section provides recommendations on improving the quality of the information support system for the performance of audit tasks in agricultural enterprises, substantiated directions for improving the organization and methods of performing audit tasks in agricultural enterprises.Item Особливості обліку та внутрішнього контролю розрахунків по заробітній платі з персоналом сільськогосподарських підприємств(ЦНТУ, 2024-01-15) Красовська, Ніна Василівна; Krasovska, NinaУ першому розділі досліджено поняття та функції оплати праці як об’єкту обліку та контролю, розкрито нормативна регламентація та методологічні засади обліку розрахунків по заробітній платі з персоналом та визначені особливості організації контролю розрахунків по заробітній платі з персоналом сільськогосподарських підприємств. У другому розділі надана організаційно-економічна характеристика досліджуваного підприємства, проведено аналіз матеріально-технічного забезпечення та його фінансового стану. Встановлено організаційні особливості ведення обліку та облікової політики досліджуваного підприємства. У третьому розділі обґрунтовано шляхи удосконалення бухгалтерського обліку розрахунків з організації оплати праці, напрями підвищення результативності використання персоналу досліджуваного підприємства. In the first chapter, the concepts and functions of wages as an object of accounting and control are explored, the normative regulation and methodological principles of accounting for payroll with personnel are revealed, and the specifics of the organization of payroll payroll with personnel of agricultural enterprises are determined. In the second chapter, the organizational and economic characteristics of the enterprise under study are provided, the material and technical support and its financial condition are analyzed. Organizational features of record keeping and accounting policy of the enterprise under study have been established. In the third section, the ways of improving the accounting of calculations for the organization of labor remuneration, the ways of increasing the effectiveness of the use of the personnel of the investigated enterprise are substantiated.Item Стан та перспективи експорту вітчизняної агропродовольчої продукції в умовах глобальних викликів(ЦНТУ, 2024-01-23) Шрам, Тетяна Сергіївна; Shram, TetianaВ роботі досліджено проблему забезпечення продовольством світової спільноти. Визначено потенціал розвитку ринку агропродовольчої продукції України в умовах глобальних викликів. Вивчено світові тенденції експорту агропродовольчої продукції. Окреслено сучасні виклики агропродовольчого забезпечення нашої держави. Дано аналіз стану виробництва та експорту агропродовольчої продукції України. Виконано оцінку особливостей експорту вітчизняної агропродовольчої продукції в умовах глобалізації. Окреслено перспективні напрями експорту вітчизняної агропродовольчої продукції в контексті глобалізації. Запропоновано стратегічні заходи щодо посилення українських позицій на світових ринках агропродовольчої продукції. The paper examines the problem of providing food to the world community. The development potential of the agro-food market of Ukraine in the conditions of global challenges has been determined. The global trends in the export of agro-food products have been studied. The modern challenges of agro-food provision of our state are outlined. An analysis of the state of production and export of agro-food products of Ukraine is given. The evaluation of the peculiarities of the export of domestic agro-food products in the conditions of globalization was carried out. Prospective directions for the export of domestic agro-food products in the context of globalization are outlined. Strategic measures to strengthen Ukrainian positions on the world markets of agro-food products are proposed.