Випускні кваліфікаційні роботи

Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/763

Browse

Search Results

Now showing 1 - 5 of 5
  • Item
    Забезпечення стійкості підприємницької діяльності в сучасній економіці
    (ЦНТУ, 2024-12) Сторожук, Оксана Василівна; Storozhuk, Oksana
    Мета кваліфікаційної роботи – обґрунтування теоретичних, методичних та прикладних засад управління забезпеченням стійкості суб’єктів підприємницької діяльності в умовах нової економіки. Завдання: - визначити теоретичні засади сутності феномену стійкості підприємницької діяльності та умов її забезпечення в сучасній економіці; - обґрунтувати контури управління стійкістю підприємницької діяльності на основі ідентифікації її складових та визначальних принципів її забезпечення; - здійснити оцінку забезпеченості стійкості суб’єкта підприємницької діяльності в сучасній економіці на матеріалах ТОВ «КАПРО ОЙЛ»; - визначити напрямки забезпечення стійкості підприємницької діяльності в сучасній економіці; - обґрунтувати профіль комплексної мотивації персоналу ТОВ «КАПРО ОЙЛ» в рамках посилення його стійкості; - визначити концептуальні підходи до удосконалення бізнес-рішень зміцнення стійкості підприємницької діяльності ТОВ «КАПРО ОЙЛ» на базі сучасних технологій. The purpose of the qualification work is to substantiate the theoretical, methodological and applied principles of management of ensuring the sustainability of business entities in the new economy. Tasks: - to define the theoretical foundations of the essence of the phenomenon of business sustainability and the conditions for its provision in the modern economy; - to substantiate the contours of business sustainability management based on the identification of its components and the defining principles of its provision; - to assess the sustainability of a business entity in the modern economy on the basis of materials of LLC «CAPRO OIL»; - to determine the directions of ensuring the sustainability of entrepreneurial activity in the modern economy; - to substantiate the profile of complex motivation of the personnel of LLC «CAPRO OIL» in the framework of strengthening its sustainability; - to determine the conceptual approaches to improving business solutions to strengthen the sustainability of business activities of «KAPRO OIL» LLC on the basis of modern technologies.
  • Item
    Перспективи розвитку олійної промисловості України в умовах глобальних ринків
    (ЦНТУ, 2024-12-28) Антоненко, Лоліта Сергіївна; Antonenko, Lolita
    У кваліфікаційній роботі проаналізовано актуальні проблеми формування конкурентоспроможності та експортного потенціалу українських підприємств олійної галузі, а також визначено стратегічні напрями їх зміцнення в умовах сучасних загроз та викликів. Завдяки проведенню системного аналізу окреслено особливості та специфіку сучасних зовнішньоторговельних відносин у вітчизняній олійній промисловості. Виявлено ключові тенденції, проблеми й досвід підприємств щодо посилення експортного потенціалу, а також узагальнено шляхи його оптимізації в умовах економічної нестабільності. У результаті дослідження визначено перспективи розвитку, обґрунтовано економічні аспекти підвищення конкурентоспроможності та експортного потенціалу підприємств галузі, а також запропоновано організаційно-економічні механізми і заходи для підвищення ефективності експорту в контексті євроінтеграційних процесів. The qualification paper analyzes the pressing issues of forming the competitiveness and export potential of Ukrainian enterprises in the oilseed industry. It identifies strategic directions for strengthening these enterprises under the current threats and challenges. Through systematic analysis, the study outlines the features and specifics of modern foreign trade relations in the domestic oilseed industry. Key trends, problems, and the experience of enterprises in enhancing export potential are highlighted, along with a summary of approaches to optimizing it under economic instability. The research determines development prospects, substantiates the economic aspects of increasing the competitiveness and export potential of enterprises in the sector, and proposes organizational and economic mechanisms and measures to enhance export efficiency in the context of European integration processes.
  • Item
    Підвищення ефективності формування фінансових ресурсів підприємства харчової промисловості (на прикладі ТОВ МП «Мрія», с. Дмитрівка Кіровоградської області)
    (ЦНТУ, 2024-12) Твердохліб, Костянтин Васильович; Tverdokhlib, Kostyantyn
    В першому розділі роботи досліджувалися теоретико-методологічні аспектів формування фінансових ресурсів підприємства. Проаналізовані тлумачення поняття «фінансові ресурси», запропоновано класифікацію фінансових ресурсів підприємств за шести ознаками, розглянуто основні джерела їх формування. В другому розділі проаналізована фінансово-господарська діяльність ТОВ МП «МРІЯ», його зовнішнє та внутрішнє середовище (застосовано SWOT та PEST-аналіз), досліджені безпосередні конкуренти. Досліджена динаміка показників фінансового стану підприємства за 2020-2023 рр. та визначені головні виклики і ризики управління його фінансовими ресурсами. В третьому розділі обґрунтовані заходи, направлені на удосконалення фінансового розвитку підприємства харчової промисловості ТОВ МП «МРІЯ». The first section of the work investigated theoretical and methodological aspects of the formation of financial resources of the enterprise. The interpretation of the concept of "financial resources" is analyzed, the classification of financial resources of enterprises on six grounds is proposed, the main sources of their formation are considered. The second section analyzes the financial and economic activity of LLC MP "Mriya", its external and internal environment (used SWOT and PEST analysis), direct competitors. The dynamics of the financial condition of the enterprise for 2020-2023 and identified the main challenges and risks of managing its financial resources were investigated. The third section substantiated measures aimed at improving the financial development of the food industry of the MP "Mriya" LLC.
  • Item
    Конкурентоспроможність вітчизняних підприємств на міжнародних ринках продукції олійної промисловості
    (ЦНТУ, 2024-06-26) Баланенко, Ірина Валеріївна; Balanenko, Iryna
    У кваліфікаційній роботі досліджуються сучасні проблеми формування конкурентоспроможності та експортного потенціалу українських підприємств олійної промисловості та стратегічні напрями їх посилення в умовах загроз та викликів сучасності. На основі проведення системного аналізу визначено собливості та специфіку сучасних зовнішньоторговельних відносин вітчизняної олійної промисловості. Виявлено особливості, тенденції, проблеми, досвід посиелння експортного потенціалу українських підприємств олійно-жирової промисловості, узагальнено напярми його оптимізації в умовах економічної нестабільності. У результаті дослідження окреслені перспективи й обґрунтовані економічні аспекти посилення конкурентоспроможності й експортного потенціалу вітчизняних підприємств олійної промисловості в контексті євроінтеграції, організаційні та економічні механізми й заходи зростання ефективності експортного потенціалу на підприємствах олійної галузі. The qualification work examines modern problems of the formation of competitiveness and export potential of Ukrainian oil industry enterprises and strategic directions of their strengthening in the conditions of modern threats and challenges. Based on the systematic analysis, the possibilities and specifics of modern foreign trade relations of the domestic oil industry were determined. Features, trends, problems, experience of settlement of the export potential of Ukrainian enterprises of the oil and fat industry are revealed, summarized in terms of its optimization in conditions of economic instability. As a result of the study, the prospects and justified economic aspects of strengthening the competitiveness and export potential of domestic oil industry enterprises in the context of European integration, organizational and economic mechanisms and measures to increase the efficiency of export potential at oil industry enterprises are outlined.
  • Item
    Механізми посилення експортного потенціалу вітчизняних підприємств харчової промисловості
    (ЦНТУ, 2024-01-24) Трач, Сергій Романович; Trach, Serhii
    У кваліфікаційній роботі досліджуються особливості, тенденції, закономірності та проблеми формування конкурентоспроможності та експортного потенціалу підприємств харчової промисловості України та стратегічні пріоритети їх посилення в умовах поглиблення євроінтеграції. На основі проведеного аналізу проаналізована специфіка сучасних зовнішньоторговельних відносин вітчизняної харчової промисловості. Виявлено головні тренди та проблеми, досвід посилення експортного потенціалу зарубіжних країн та узагальнено напрями його оптимізації в умовах євроінтеграції. В результаті дослідження обгрунтовано перспективи та окреслено економічні засади посилення експортного потенціалу та конкурентоспроможності українських підприємств харчової промисловості в контексті євроінтеграції, організаційно-економічні механізми підвищення ефективності експортного потенціалу підприємств харчової промисловості. The qualification work examines the peculiarities, trends, regularities and problems of the formation of competitiveness and export potential of the food industry enterprises of Ukraine and the strategic priorities of their strengthening in the conditions of deepening European integration. On the basis of the conducted analysis, the specifics of modern foreign trade relations of the domestic food industry were analyzed. The main trends and problems, the experience of strengthening the export potential of foreign countries are identified, and the directions of its optimization in the conditions of European integration are summarized. As a result of the study, the perspectives and economic principles of strengthening the export potential and competitiveness of Ukrainian food industry enterprises in the context of European integration, organizational and economic mechanisms for increasing the efficiency of the export potential of food industry enterprises are outlined.