Випускні кваліфікаційні роботи
Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/763
Browse
3 results
Search Results
Item Проектування електротехнічної системи електроспоживання та електрозбереження комбінату хлібопродуктів(ЦНТУ, 2024-06-24) Куценко, Костянтин Олегович; Kutsenko, KostiantynБакалаврська робота присвячена розробці сучасної системи електропостачання та електрозбереження для комбінату хлібопродуктів з урахуванням вимог економічності та надійності. Основні розділи роботи включають техніко-економічні розрахунки: електричних навантажень, струмів короткого замикання, режимів реактивної потужності, вибір схем електропостачання, трансформаторних підстанцій, струмопроводів, компенсуючих установок, високовольтного обладнання. У спеціальному розділі досліджено шляхи економії електроенергії на комбінаті хлібопродуктів, зокрема: організаційно-технічні заходи, вибір раціональних напруг живлячої та розподільчої мережі, силових трансформаторів, економія за рахунок заміни малозавантажених двигунів, зниження експлуатаційних втрат електроенергії, нормування електроспоживання та електробаланс, визначення оптимальних режимів роботи насосних установок. Виконана оцінка очікуваного економічного ефекту від впровадження заходів. The bachelor's thesis is devoted to the development of a modern power supply and power saving system for a bakery plant, taking into account the requirements of economy and reliability. The main sections of the work include technical and economic calculations: electrical loads, short-circuit currents, reactive power modes, selection of power supply schemes, transformer substations, power lines, compensating installations, high-voltage equipment. In a special section, ways to save electricity at a bakery plant are explored, in particular: organizational and technical measures, the choice of rational voltages of the supply and distribution network, power transformers, savings due to the replacement of low-load engines, reduction of operational losses of electricity, rationing of electricity consumption and electricity balance, determination of optimal operating modes pumping installations. An assessment of the expected economic effect from the implementation of measures has been carried out.Item Проектування системи електропостачання молочноконсервного комбінату(ЦНТУ, 2024-06-21) Ковальов, Дмитро Олександрович; Kovalov, DmytroКваліфікаційна робота присвячена розробці системи електропостачання молочноконсервного комбінату. З цією метою було проведено основні техніко-економічні розрахунки схеми електропостачання комбінату: електричних навантажень, режимів реактивної потужності, струмів коротких замикань. Здійснено вибір схеми внутрішнього електропостачання цеху, трансформаторних підстанцій, конденсаторних установок, струмопроводів, електрообладнання. Спеціальних розділ присвячений питанню електрозбереження в системі електропостачання цехового господарства молочноконсервного комбінату. В роботі зазначені напрямки проектів з економії та ощадливого використання палива та енергії, які приносять перспективний економічний ефект любому підприємству. Виконано детальний розрахунок економії електроенергії при заміні недозавантаженого двигуна на двигун меншої потужності. Розглянутий напрям розрахунку економії від економічного режиму експлуатації трансформаторів на комбінаті. В розділі показано економічний ефект від запровадження заходів по електрозбереженню молочноконсервного комбінату. The qualification work is devoted to the development of the power supply system of the dairy cannery. For this purpose, basic technical and economic calculations of the plant's power supply scheme were carried out: electrical loads, reactive power modes, short-circuit currents. The selection of the shop's internal power supply scheme, transformer substations, condenser units, power lines, electrical equipment was made. The special section is devoted to the issue of energy conservation in the power supply system of the workshop economy of the dairy cannery. The work indicates the directions of projects for economy and economical use of fuel and energy, which bring a promising economic effect to any enterprise. A detailed calculation of electricity savings was made when replacing an underloaded engine with a lower power engine. The direction of calculation of savings from the economic mode of operation of transformers at the plant is considered. The section shows the economic effect of the introduction of electricity conservation measures at the dairy cannery.Item Розроблення системи електропостачання та електрозбереження комбінату хлібопродуктів(ЦНТУ, 2023-06-15) Фішер, Юрій Петрович; Fisher, YuriiБакалаврська робота присвячена розробленню сучасної системи електропостачання та електрозбереження комбінату хлібопродуктів, що задовольняє вимогам економічності та надійності роботи. Для цього виконано техніко-економічні розрахунки: електронавантажень, струмів коротких замикань, режимів реактивної потужності. Здійснено вибір схем електропостачання, трансформаторних підстанцій, струмопроводів, компесуючих установок, високовольтного устаткування. У спеціальному розділі роботи досліджено шляхи економії електричної енергії на хлібозаводі за рахунок того, що забезпечено: організаційно-технічні заходи, вибір раціональних напруг живлячої і розподільчої мережі, силових трансформаторів, економія електричної енергії за рахунок заміни малозавантаженого двигуна, зниження втрат електроенергії при експлуатації, нормування електроенергії та електробаланс, визначення оптимальних режимів роботи насосних установок тощо. Виконано оцінку очікуваного економічного ефекту. The bachelor's thesis is devoted to the development of a modern system of power supply and power saving of the bread products plant, which meets the requirements of economy and reliability of work. For this, technical and economic calculations were performed: electronic loads, short-circuit currents, reactive power modes. The selection of power supply schemes, transformer substations, power lines, compensating installations, high-voltage equipment was made. In a special section of the work, the ways of saving electrical energy at the bread factory due to the fact that it is provided: organizational and technical measures, the choice of rational voltages of the supply and distribution network, power transformers, saving electricity due to the replacement of a low-load engine, reducing electricity losses during operation, electricity rationing and electricity balance, determining the optimal operating modes of pumping units, etc. An assessment of the expected economic effect has been carried out.