Збірник праць молодих науковців ЦНТУ. Випуск 13. - 2023

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 42
  • Item
    Екологічна оцінка проєкту реконструкції пилогазоочісної установки підприємства металургії
    (ЦНТУ, 2023) Вєлкова, Ю.
    У статті розглянуто екологічні особливості реконструкції пилогазоочисної установки підприємства металургії. Метою роботи є екологічна оцінка проєкту реконструкції пило-газоочисної установки Побузького феронікелевого комбінату. Об'єктом дослідження є проєкт реконструкції пило-газоочисної установки підприємства металургії. Предмет дослідження: шкідливий вплив виробництва феронікелю на атмосферу та здоров’я людей. Результат роботи: на основі дослідження параметрів апарату на ефективність пиловловлення було проведено відповідні розрахунки впливу підприємства на довкілля після реконструкції, а допомогою програми ЕОЛ ПЛЮС версія 5.3.7 було проведено розрахунок розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі та розрахунки індивідуального ризику для здоров’я населення, які показали, що жодна речовина не буде перевищувати ГДК.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи формування профілів захисту хмарних сервісів
    (ЦНТУ, 2023) Ященко, Д.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи формування профілів захисту хмарних сервісів. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи формування профілів захисту хмарних сервісів. Об’єктом дослідження є процес формування профілів захисту хмарних сервісів. Предметом дослідження є методи формування профілів захисту хмарних сервісів. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи формування профілів захисту хмарних сервісів.В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи даних карти тахографа
    (ЦНТУ, 2023) Шевчук, І.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи даних карти тахографа. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи даних карти тахографа. Об’єктом дослідження є процес даних карти тахографа. Предметом дослідження є методи даних карти тахографа. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи даних карти тахографа. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи для протидії декомпіляції коду
    (ЦНТУ, 2023) Федоров, Б.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи для протидії декомпіляції коду. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи для протидії декомпіляції коду. Об’єктом дослідження є процес для протидії декомпіляції коду. Предметом дослідження є методи для протидії декомпіляції коду. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи для протидії декомпіляції коду. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи з використанням мультиваріантного центру реалізації криптоалгоритмів
    (ЦНТУ, 2023) Фадєєв, М.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи з використанням мультиваріантного центру реалізації криптоалгоритмів. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи з використанням мультиваріантного центру реалізації криптоалгоритмів. Об’єктом дослідження є процес з використанням мультиваріантного центру реалізації криптоалгоритмів. Предметом дослідження є методи з використанням мультиваріантного центру реалізації криптоалгоритмів. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи з використанням мультиваріантного центру реалізації криптоалгоритмів. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи хмарного сервісу з використанням алгоритму TDEA
    (ЦНТУ, 2023) Сушков, В.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи хмарного сервісу з використанням алгоритму TDEA. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи хмарного сервісу з використанням алгоритму TDEA. Об’єктом дослідження є процес хмарного сервісу з використанням алгоритму TDEA. Предметом дослідження є методи хмарного сервісу з використанням алгоритму TDEA. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи хмарного сервісу з використанням алгоритму TDEA. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Деякі особливості перекладу українською мовою метафори на матеріалах науково-економічного стилю
    (ЦНТУ, 2023) Глевацька, Н.
    Стаття досліджує актуальну проблему перекладу метафор у науково-економічних текстах. Для досягнення цих цілей використовуються методи зіставного аналізу, метод словникових дефініцій, описовий метод та метод міжмовної перекладної особливості. Автор статті проводить аналіз специфіки економічного стилю, вивчає термінологію та виявляє особливості перекладу метафоричних висловів та концептів. Об'єкт дослідження є способи перекладу економічних термінів, а предметом дослідження є безпосередньо економічні тексти, які підлягають перекладу. Узагальнюючи, стаття пропонує важливий внесок у вивчення проблем перекладу метафор у науково-економічних текстах.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі
    (ЦНТУ, 2023) Соловйов, Р.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Об’єктом дослідження є процес розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Предметом дослідження є методи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації та хмарних обчислень, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Роль програмного забезпечення в організації онлайн-виставок в архівних установах
    (ЦНТУ, 2023) Коломієць, О.; Люлько, М.
    У статті досліджено роль програмного забезпечення в організації онлайн виставок, що має задовольнити потреби в оперативності фіксації, збору, оброблення, зберігання, пошуку та передачі документальної інформації, а також надання цієї інформації в будь-який проміжок часу і в зручній формі для будь-якого структурного відділу архівної установи та її користувачів.
  • Item
    Розробка заходів для зменшення екологічних проблем олійноекстракційного виробництва
    (ЦНТУ, 2023) Рижонюк, А.; Коломієць, Л.
    У статті розглядається технологія олійного виробництва, визначаються заходи для зменшення атмосферного забруднення.
  • Item
    Екологічна оцінка заходів з охорони атмосферного повітря на елеваторах
    (ЦНТУ, 2023) Синєок, М.; Коломієць, Л.
    У статті висвітлено необхідність використання очисного обладнання в процесах елеваторних комплексів, проаналізовано існуюче обладнання зерноочистки.
  • Item
    Перспективи та розвиток виробництва органічної продукції в Україні
    (ЦНТУ, 2023) Смоляник, О.; Коломієць, Л.
    Проаналізовано розподіл органічних операторів за областями країни. Окреслено перспективи розвитку органічного виробництва, доцільність збільшення його масштабів за зростаючого попиту.
  • Item
    Визначення пливу бобових трав на покращення агроекологічних показників грунту
    (ЦНТУ, 2023) Гюльвердієв, Ш. К.
    У статті висвітлено необхідність вирощування у сівозмінні бобових багаторічних трав задля покращення агроекологічного стану грунтів, а саме підвищення гумусу вмісту поживних речовин, симбіотичного азоту та зниження антропогенного тиску на грунтове середовище.
  • Item
    Заходи екологічної безпеки при поводженні з експлуатаційними відходами автротранспорту
    (ЦНТУ, 2023) Колеснік, М.
    У статті висвітлено необхідність повторного використання відходів автотранспорту та розвиток технологій для їх безпечної утилізації. Швидке заростання кількості автотранспорту сприяє збільшенню рівня забруднення довкілля внаслідок виділення шкідливих речовин у навколишнє середовище.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи проектування сервісів автентифікації
    (ЦНТУ, 2023) Середа, М.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи проектування сервісів автентифікації. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи проектування сервісів автентифікації. Об’єктом дослідження є процес проектування сервісів автентифікації. Предметом дослідження є методи проектування сервісів автентифікації. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи проектування сервісів автентифікації. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи для забезпечення конфіденційності інформації з’ємних носіїв
    (ЦНТУ, 2023) Коваленко, М.
    У статті програмне забезпечення, яке призначено для системи для забезпечення конфіденційності інформації з’ємних носіїв. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи для забезпечення конфіденційності інформації з’ємних носіїв. Об’єктом дослідження є процес для забезпечення конфіденційності інформації з’ємних носіїв. Предметом дослідження є методи для забезпечення конфіденційності інформації з’ємних носіїв. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи для забезпечення конфіденційності інформації з’ємних носіїв. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи хмарного сервісу електронної бібліотеки у навчальному закладі
    (ЦНТУ, 2023) Ковтуненко, М.
    У статті програмне забезпечення, яке призначено для системи хмарного сервісу електронної бібліотеки у навчальному закладі. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи хмарного сервісу електронної бібліотеки у навчальному закладі. Об’єктом дослідження є процес хмарного сервісу електронної бібліотеки у навчальному закладі. Предметом дослідження є методи хмарного сервісу електронної бібліотеки у навчальному закладі. Методи дослідження базуються на методах хмарних технологій, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи хмарного сервісу електронної бібліотеки у навчальному закладі. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи системи повідомлень електронної пошти
    (ЦНТУ, 2023) Науменко, І.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи повідомлень електронної пошти. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи повідомлень електронної пошти. Об’єктом дослідження є процес повідомлень електронної пошти. Предметом дослідження є методи повідомлень електронної пошти. Методи дослідження базуються на методах теорії комп’ютерних мереж, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи повідомлень електронної пошти. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи хмарних сервісів з використанням ЦСК
    (ЦНТУ, 2023) Ковальчук, В.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи хмарних сервісів з використанням ЦСК. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи хмарних сервісів з використанням ЦСК. Об’єктом дослідження є процес хмарних сервісів з використанням ЦСК. Предметом дослідження є методи хмарних сервісів з використанням ЦСК. Методи дослідження базуються на методах хмарних технологій та хмарних технологій та захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи хмарних сервісів з використанням ЦСК. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.
  • Item
    Дослідження та програмна реалізація системи складського аудиту автотранспортного підприємства
    (ЦНТУ, 2023) Іщак, Я.
    У статті розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи складського аудиту автотранспортного підприємства. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи складського аудиту автотранспортного підприємства. Об’єктом дослідження є процес складського аудиту автотранспортного підприємства. Предметом дослідження є методи складського аудиту автотранспортного підприємства. Методи дослідження базуються на методах теорії аудиту, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи складського аудиту автотранспортного підприємства. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення.