Економічні науки. Випуск 24. – 2013
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Економічні науки. Випуск 24. – 2013 by Author "Berezina, L."
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Умови і параметри оптимізації споживчого ринку(КНТУ, 2013) Березіна, Л. М.; Berezina, L.Узагальнено умови та параметри оптимізації споживчого ринку України, що забезпечить ефективне постачання продовольства для населення України. Подальша господарська практика формування та розвитку споживчого ринку потребує урахування умов та параметрів його оптимізації. Визначено чинники, які впливають на сферу господарських відносин підприємств, що забезпечить обґрунтування управлінських рішень щодо своєчасної нейтралізації негативного впливу, який зумовлює неминучість економічного ризику. Solving the problem of stabilizing the consumer market and further optimization of the food supply of the population causes the deeper research necessity of theoretical principles concerning the conditions and parameters of the market. The article notes that despite the existence of institutional mechanisms that have significant potential for harmonizing relations between the subjects of the consumer market , there is no broad theoretical elucidation of conditions and parameters of its optimization. An attempt to summarize the conditions and parameters of optimization of the consumer market of Ukraine is made. It is noted that taking into account the conditions and parameters of optimization of the consumer market in the business practice of its subjects provides effective food supply for the population of Ukraine . Emphasis on that the research of the conditions of the consumer market functioning requires a clear definition of the factors that affect the scope of economic relations companies in order to substantiate management decisions for timely neutralization of the negative impact that leads to the inevitable economic risk.