Економічні науки. Випуск 18. Частина 1. – 2010
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Економічні науки. Випуск 18. Частина 1. – 2010 by Author "Gonchar, T."
Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
Item Дослідження впливу умов виробництва на собівартість свинини в агроформуваннях Степового регіону(КНТУ, 2010) Гончар, Т. І.; Gonchar, T.В статті розглянуто економіко-математичну модель впливу виробничих чинників на собівартість 1 ц приросту живої маси свиней в агроформуваннях Степового регіону методом регресійного аналізу. Визначено ряд чинників, які найбільше впливають на залежну змінну. Також доведено, що на собівартість свинини найбільше впливає витрати та вартість кормів. Запропоновані рекомендації по впровадженню заходів для зменшення собівартості 1 ц свинини. We consider the economic and mathematical model of the influence of production factors on the cost of 1 quintal increase in live weight of pigs in agroformations Steppe region by regression analysis. Identified a number of factors that most influence on the dependent variable. Also proved that the cost of pork is most influenced by cost and the cost of feed. Made recommendations Implementation of measures to reduce the cost of 1 quintal of pork.Item Ресурсозберігаючі технології виробництва свинини, як основа підвищення ефективності галузі(КНТУ, 2010) Гончар, Т. І.; Тегляй, О. М.; Gonchar, T.; Teglyay, O.В статті описано ресурсозберігаючі технології виробництва свинини та основи підвищення ефективності галузі. Це дозволяє збільшити обсяги виробництва свинини, зменшити витрати кормів на одиницю продукції, більш раціонально використовувати основні засоби виробництва, скоротити витрати трудових ресурсів та підвищити конкурентоспроможність продукції. Resursozberigayuchi technologies of production of pork and basis of increase of efficiency of industry are described in the article. It allows to increase production of pork volumes, decrease expenses forage on unit of products, more rationally to use the fixed assets of production, cut down expenses labour resources and promote the competitiveness of products.