Економічні науки. Випуск 10. Частина 2. – 2006

Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/3142

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Item
    Організаційні засади побудови обліку надходження та використання виробничих запасів на кондитерських підприємствах
    (КНТУ, 2006) Романьок, С. В.
    У статті опрацьовано відзнаки бухгалтерського обліку надходження та використання виробничих запасів на кондитерських підприємствах. Досліджується вплив організаційно – технологічних особливостей виробничого процесу на побудову бухгалтерського обліку затрат. Аргументовано поняття ”виробничих запасів”, узагальнені питання застосовування однорядкового або багаторядкового прибуткового ордеру; запропоновано доцільність застосовування на підприємстві типових регістрів, які використовуються при надходженні виробничих запасів. The differences of receivables accounting and stocks accounting confectionary have been thoroughly worked trough the article. The impact of organizational and technological peculiarities of the production on the structure of expenditures accounting has been studied. The concept of “production stocks” has been defined and also the questions of the usage of one-order and multiple-order at the revenue orders. The author suggests the enterprise should typical registers, which are necessary with the order of production stocks.
  • Item
    Аналіз сучасного стану і перспективи застосування нормативного методу обліку затрат на молокопереробних підприємствах України
    (КНТУ, 2006) Мошковська, О. А.
    В статті розглянуті та проаналізовані основні методи обліку затрат в системі управлінського обліку молокопереробних підприємств та визначені умови застосування найперспективнішого з них – нормативного. In article are determined significance and role of dairy industry in the structure of the Ukrainian agroindustrial complex. There were analysed several methods of calculation expenditures on milk plants and offered one of the progressive and perspective among them – normative.