Економічний факультет
Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/762
Browse
4 results
Search Results
Item Моделювання в управлінні соціально-економічними системами(ЦНТУ, 2020) Загреба, М. М.; Zahreba, M.Методичні вказівки призначені для самостійної підготовки до практичних занять за предмету «Моделювання в управлінні соціально-економічними системами» студентами денної та заочної форми навчання спеціальностей 051 Економіка (спеціалізація «Економічна кібернетика») та 075 Маркетинг.Item Моделювання виробничих процесів у системі складових економічної безпеки підприємства(КНЕУ, 2016) Ніколаєв, І. В.; Чаговець, В. В.; Чаговець, Л. О.; Николаев, И. В.; Чаговец, В. В.; Чаговец, Л. А.; Nikolaiev, I.; Chagovets, V.; Chagovets, L.На прикладі виробництва комбінованих м’яких сирних продуктів підприємством харчової промисловості досліджено зміни їх властивостей впродовж виробництва. Побудовано математичні моделі оптимальних параметрів гідротермічної обробки дослідних зразків раціональної заміни молочної сировини в складі м’якого сирного продукту. Здобуті результати моделювання дозволяють сформувати відповідні умови технологічного процесу. Зниження матеріальних витрат за рахунок скорочення витрат на сировину й матеріали надає резерви економії ресурсів, зменшує ризики виникнення загроз технологічній безпеці підприємства. На примере производства комбинированных мягких сырных продуктов предприятием пищевой промышленности исследованы изменения их свойств в течение производства. Построены математические модели оптимальных параметров гидротермической обработки опытных образцов рациональной замены молочного сырья в составе мягкого сырного продукта. Полученные результаты моделирования позволяют сформировать соответствующие условия технологического процесса. Снижение материальных затрат за счет сокращения расходов на сырье и материалы позволяют оценить резервы экономии ресурсов, уменьшают риски возникновения угроз технологической безопасности предприятия. The changes in the properties of the combined production of soft cheese products industry during production were investigated. The optimization mathematical models of hydrothermal processing were developed to investigate prototypes rational replacement of raw milk as part of the soft cheese product. The modeling results provide to form the relevant conditions of the process. The reduction material costs by decreasing of raw materials reserves allow to reduce the risk of threats of enterprise technology security.Item Моделі стійкості функціонування тваринницьких комплексів(Ексклюзив-Систем, 2015) Гамалій, В. Ф.; Ніколаєв, І. В.; Gamaliy, V.; Nikolaiev, I.; Гамалий, В. Ф.; Николаев, И. В.У розділі монографії розглянуто комплекс моделей, що підтримують реалізацію оцінки й аналізу стійкості функціонування тваринницьких комплексів у динаміці на базі апарату теорії автоматичного управління системами. Запропоновано моделі локальної та глобальної оптимізації функціонування тваринницьких комплексів на основі логістичного підходу. The section of the monograph considered complex models that support the implementation of the assessment and analysis of stock-raising complexes functioning stability in the dynamic based on the apparatus of the theory of automatic control systems. Models of the local and global optimization of stock-raising complexes functioning based on the logical approach are proposed.Item Моделі функціонування та розвитку підприємств агропромислового комплексу(ІНЖЕК, 2010) Клебанова, Т. С.; Ніколаєв, І. В.; Хайлук, С. О.; Klebanova, T.; Nikolayev, I.; Khailuk, S.; Николаев, И. В.; Хайлук, С. А.У монографії наведено декілька моделей оцінки й аналізу стійкості функціонування тваринницьких підприємств, що використовують логістичний підхід та апарат теорії автоматичного управління системами. Розглянуто сценарні моделі розвитку молокопереробного холдингу, що їх може бути використано у системі стратегічного контролінгу. Призначено для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів; монографія може бути корисною широкому колу фахівців у галузі економіко-математичного моделювання та підприємцям.