Кафедра екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя

Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/789

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Item
    Нітрати у сільськогосподарській продукції Кіровоградщини негативний вплив та моніторинг
    (КНТУ, 2012) Снісаренко, Ю. С.; Бохан, Ю. В.
    Питання вмісту нітратів у продуктах харчування є на даний час актуальніш, тому що дедалі частіше зустрічаються продукти, а особливо рослинного походження, у яких перевищений їх вміст. Споживання людьми такої їжі негативно впливає на їх здоров’я, а інколи призводить і до смерті. Тому, дану проблему постійно потрібно вивчати, досліджувати та пам’ятати її сутність та значимість для кожного з нас. Дана робота присвячена моніторингу нітратів в плодоовочевій продукції Кіровоградщини у зимово-весняний період 2011 -2012 року. У статті коротко представлений науковий огляд, що стосується проблеми нітратів в Україні та світі, вимоги до нормування їх у різних продуктах харчування, наслідки споживання людиною їжі з перевищеним вмістом нітратів. Також наведені одержані результати визначення нітратів за запропонованою тест-методикою у плодоовочевої продукції Кіровоградщини під час моніторингових досліджень