Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки.
Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/2
Свідоцтво про державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України: серія КВ, №15255-3827 ПР.
Затверджено наказом Міносвіти і науки України № 528 від 12.05.15р.
ISSN 2413-340X (Print)
Мови видання: українська, російська, англійська, періодичність - два рази на рік;
Browse
3 results
Search Results
Item Економічний механізм ефективного розвитку свинарства в сільськогосподарських підприємствах Кіровоградської області(КНТУ, 2012) Гончар, Т. І.; Gonchar, T.В статті проаналізовано причини зменшення виробництва свинини в сільськогосподарських підприємствах Кіровоградської області, обґрунтовані організаційно-економічні міроприємства збільшення поголів’я свиней, підвищення їх продуктивності з метою виробництва конкурентоспроможної свинини. In the article reasons of diminishing of production of pork are analysed in agricultural enterprises grounded organizationally economic miropriemstva increase of population of pigs, increase of their productivity, with the purpose of production of competitive pork.Item Дослідження впливу умов виробництва на собівартість свинини в агроформуваннях Степового регіону(КНТУ, 2010) Гончар, Т. І.; Gonchar, T.В статті розглянуто економіко-математичну модель впливу виробничих чинників на собівартість 1 ц приросту живої маси свиней в агроформуваннях Степового регіону методом регресійного аналізу. Визначено ряд чинників, які найбільше впливають на залежну змінну. Також доведено, що на собівартість свинини найбільше впливає витрати та вартість кормів. Запропоновані рекомендації по впровадженню заходів для зменшення собівартості 1 ц свинини. We consider the economic and mathematical model of the influence of production factors on the cost of 1 quintal increase in live weight of pigs in agroformations Steppe region by regression analysis. Identified a number of factors that most influence on the dependent variable. Also proved that the cost of pork is most influenced by cost and the cost of feed. Made recommendations Implementation of measures to reduce the cost of 1 quintal of pork.Item Ресурсозберігаючі технології виробництва свинини, як основа підвищення ефективності галузі(КНТУ, 2010) Гончар, Т. І.; Тегляй, О. М.; Gonchar, T.; Teglyay, O.В статті описано ресурсозберігаючі технології виробництва свинини та основи підвищення ефективності галузі. Це дозволяє збільшити обсяги виробництва свинини, зменшити витрати кормів на одиницю продукції, більш раціонально використовувати основні засоби виробництва, скоротити витрати трудових ресурсів та підвищити конкурентоспроможність продукції. Resursozberigayuchi technologies of production of pork and basis of increase of efficiency of industry are described in the article. It allows to increase production of pork volumes, decrease expenses forage on unit of products, more rationally to use the fixed assets of production, cut down expenses labour resources and promote the competitiveness of products.