Матеріали конференцій кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя
Permanent URI for this communityhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/6814
Browse
Search Results
Item type:Item, Зміна життєвих показників цибулі ріпчастої під впливом йонів важких металів та NO3-йонів(Лисенко В. Ф., 2015) Тиченко, І. І.; Казначєєва, М. С.В умовах реальної неможливості повного припинення викидів сполук важких металів в біосферу, а також неможливості кардинального припинення передозування ґрунту нітратними добривами метою роботи, результати якої наведені в даній публікації стало виявлення змін основних біологічних показників рослини під впливом зростаючої концентрації вказаних йонів.Item type:Item, Морфологічні властивості мікроорганізмів та їх значення в ідентифікації сапрофітних бактерій(Лисенко В. Ф., 2015) Дробот, Т. О.; Казначєєва, М. С.Розглянуто концепції виду в бактеріології та виділено проблеми, які виникають перед мікробіологами при визначення виду мікроорганізмів як основної систематичної категорії. Розширюються та поглиблюються наукові знання з морофологічних властивостей мікроорганізмів, їх роль під час визначення роду бактерій, виділено загальні заканомірності механізму ідентифікації на основі морфології мікроорганізмів.Item type:Item, Мікробіологічний аналіз стану шкільних приміщень та предметів побуту учнів(Лисенко В. Ф., 2015) Кирпа, М. О.; Казначєєва, М. С.Доповідь містить результати дослідження, метою якого було здійснити аналіз мікрофлори навчальних приміщень, предметів побуту та поверхні шкіри рук школярів. Наведено статистичні дані щодо збудників захворювань та їх локалізації в межах навчальних приміщень та наведено рекомендації щодо гігієни школярів в процесі навчання.Item type:Item, Мікрофлора молока та її зміна(Лисенко В. Ф., 2015) Каюн, Ю. В.; Казначєєва, М. С.На сьогоднішній день надзвичайно гостро стоїть питання харчування та здоровˈя населення. За характером і ступенем небезпечності для здоров’я людини перше місце посідають забруднення харчових продуктів, спричинені мікрофлорою. Зважаючи на актуальність даної теми, метою роботи стало вивчення мікрофлори молока методами бактеріологічного аналізу. В доповіді наведені результати дослідження кількісного і якісного складу мікрофлори молока із різною технологією обробки та наведено рекомендації щодо безпечного зберігання молока в домашніх умовах.Item type:Item, Мікрофлора ротової порожнини та вплив на неї популярних антисептичних засобів(Лисенко В. Ф., 2015) Скок, Я. С.; Казначєєва, М. С.Метою даної роботи є дослідити склад мікрофлори ротової порожнини та вплив на неї антисептичних засобів, зокрема зубної пасти, жувальної гумки та ополіскувача. У доповіді наведено результати експериментів по використанню різних гігієнічних засобів.Item type:Item, Вплив підвищеної концентрації етилового спирту на основні макромолекули(Лисенко В. Ф., 2015) Акініна, К. В.; Казначєєва, М. С.Розкриття характеру впливу гострої і хронічної алкогольної інтоксикації на здоров’я людини є однією з актуальних і до кінця не вирішених завдань сучасної медицини. Метою роботи є здійснити аналіз впливу підвищеної концентрації етилового спирту на основні макромолекули організму.