Патенти кафедри МЛВ

Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/7965

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 10
  • Item
    Спосіб забезпечення низьких температур охолоджувальних об’єктів
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2019) Скрипник, О. В.; Свяцький, В. В.; Skrypnyk, O.; Sviatskyi, V.
    Спосіб забезпечення низьких температур охолоджуваних об'єктів, згідно якому для охолодження об'єктів застосовують подвійні холодильні цикли, причому в у першому як хладагент використовується аміак (R717), а в другому циклі - двооксид вуглецю (R744), відведення теплоти від охолоджуваних об'єктів здійснюється киплячим R744, пара, яка утворюється в другому циклі при кипінні R744 стискається і конденсується, відведення теплоти від пари R744, яка конденсується, здійснюється киплячим R717, який відрізняється тим, що в першому циклі стискується газоподібний R717, пара нагнітається до охолоджувального об'єкту, контактує з ним і повністю конденсується, отриманий рідкий R717 дроселюється з пониженням його температури і тиску, далі рідкий R717 випаровується при температурі мінус 10 °C при контакті з газоподібний R744, а газоподібний R744 конденсується, в другому циклі рідкий R744 барботується через об'єм рідкої суміші, склад якої становить 40 % води (Н2О) та 60 % етилового спирту (CH5OH), з утворенням газових гідратів, теплота гідратоутворення відводиться киплячим при температурі мінус 40 °C R744, пара, яка утворюється при кипінні R744 стискається і нагнітається в конденсаторну частину міжкаскадного конденсатора-випарника, де переходить в рідкий стан, відведення теплоти від технологічних апаратів здійснюється при прокачуванні насосом через них отриманої в кристалізаторі суміші, при цьому відбувається плавлення газових гідратів з утворенням суміші, яка складається з рідкого R744, Н2О і СН5ОН, і отримана суміш знову направляється в кристалізатор.
  • Item
    Спосіб утворення розширення в основі буронабивної палі
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2019) Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Свяцький, В. В.; Skrypnyk, O.; Клименко, V.; Sviatskyi, V.
    Спосіб створення розширення в основі буронабивної палі, згідно якого в пробурену будь-яким способом свердловину, при забезпеченні цілісності її стінок, вставляють трубу, до якої муфтовими з'єднаннями прикріплюють еластичний контейнер (наприклад гумовий), розширення п'яти свердловини здійснюється до або після її часткового заповнення бетоном під дією зусилля, яке створюється через стінки еластичного контейнера при його наповнені газом або рідиною під тиском, що є достатнім для утворення розширення в п'яті палі, для попередження випирання еластичного контейнера і видавлювання бетону під час створення тиску кільцевий простір між трубою і стінкою свердловини додатково герметизується пакером з еластичною манжетою, розміщеним над еластичним контейнером, який відрізняється тим, що необхідний тиск газу в еластичному контейнері і трубі одержують після їхнього заповнення льодогазогідратними капсулами СО2 і дисоціації на газ і воду при підігріві електричним нагрівачем.
  • Item
    Установка для виробництва вуглекислого газу
    (Український інститут промислової власності, 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.
    Винахід належить до холодильної техніки. Установка для виробництва вуглекислого газу містить трубопроводи, теплообмінники, ємність для сатураторного газу, два мастильних фільтри, компресор високого тиску, ємності для розсолу, ємність для конденсату, холодильні машини з мастильними фільтрами, кристалізатор, відцентрові насоси, повітряні крани для вилучення повітря, запірну арматуру, магістральні трубопроводи для подачі стисненого сатураторного газу, для циркуляції розсолу, для циркуляції конденсату, для циркуляції холодильного агенту, вуглекислотний компресор, пристрій для плавлення гідратів СО2 •8Н2О, ємність для зберігання вуглекислого газу. The invention relates to refrigeration engineering. The installation for production of carbon dioxide has pipelines, heat exchangers, tank for saturator gas, two lubrication filters, high-pressure compressor, tanks for salt solution, tank for condensate, refrigeration machines with oil filters, crystallizer, centrifugal pumps, air taps for air removal, shutoff fittings, main pipelines for compressed saturation gas supply, for salt solution circulation, for condensate circulation, for circulation of cooling agent, carbon-acid compressor, hydrate CO2 •8H2O smelter, tank for carbon dioxide storing.
  • Item
    Спосіб виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами діоксину вуглецю
    ("Український інститут промислової власності", 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.
    Запропоновано спосіб виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами діоксиду вуглецю. Він полягає в подачі по патрубках до кристалізатора діоксиду вуглецю, утворенні гідратів діоксиду вуглецю, відділенням їх від води в шнековій віджимній камері, пропусканні відділеного гідрату крізь торцеву плиту з калібрувальними отворами з формуванням капсули циліндричної форми та охолодженні її в холодильній камері. Method for production of ice capsules filled with gas hydrates of carbon dioxide is proposed. It is in supply to crystallizer of carbon dioxide through branch pipes, with formation of carbon dioxide hydrates, with separation of those from water in screw squeezing chamber, with passing hydrate separated through end plate with calibration openings with formation of cylindrical in shape capsule and cooling it in cooling chamber.
  • Item
    Установка виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами вуглекислого газу
    (Державний департамент інтелектуальної власності, 2001) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.; Klymenko, V.
    Запропонована установка для виробництва льодяних капсул, наповнених газовими гідратами вуглекислого газу. Вона складається з герметизованого реактора, оснащеного охолоджувальною рубашкою і патрубками для підведення і відводу під тиском води і гідратоутворюючого газу, а також пористого розбризкувача для введення цього газу. розташованого у донній частині реактора. Method for production of ice capsules filled with gas hydrates of carbon dioxide is proposed. It consists of tightened reactor equipped with cooling jacket and branch pipes for supply and discharge of water and hydrate-forming gas under pressure and porous sprinkler for injection of the gas placed in the bottom part of the reactor.
  • Item
    Спосіб отримання сухих шипучих напоїв
    (Український інститут промислової власності, 2000) Скрипник, О. В.; Кошурко, В. О.; Skrypnyk, O.; Koshurko, V.
    Спосіб отримання сухих шипучих напоїв полягає в тому, що до фракції цукру, що потрапляє в змішувач, додають суху есенцію, винно-кам'яну кислоту і питну соду і після перемішування суміш розфасовують по пакетам. Попередньо підготовлені капсули заповнюють сорока процентами концентрату напою з послідовним додаванням шістдесяти процентів гранул гідрату діоксиду вуглецю. Після цього заповнені капсули заморожують і термоізолюють поліетиленовою плівкою. A method provides for obtaining dry fizzy drinks lies in the fact that a fraction of sugar, getting to a mixer, is supplementedwith a dry essence, tartaric acid and baking soda and after mixing the mixture is packed in packings. Capsules, preparedbeforehand, are filled up with forty percent of a drink concentrate with the subsequent adding of sixty percent of the carbondioxide hydrate granules. After that the capsules filled up are frozen and heat-insulated by a polyethylene film.
  • Item
    Змішуючі бігуни
    (Український інститут промислової власності, 2000) Кошурко, В. О.; Скрипник, О. В.; Мартинов, В. В.; Koshurko, V.; Skrypnyk, O.
    Змішувальні бігуни складаються із нерухомої чаші з розвантажувальним вікном, котків і плужків, розташованих в ній і, закріплених на траверсі. Траверса змонтована на вертикальному валі, що приводиться в дію від приводу. Траверсу оснащено додатковими плужками, розташованими нижче рівня висоти шару суміші. A mixing runners consist of a fixed pan with unloading window, rollers and plows located in it and fixed on a traverse. A traverse is installed on the vertical shaft, which is set in action from the drive. Traverse is equipped with additional plows located lower than the level of the height of layer of mixture.
  • Item
    Спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння
    (Державний департамент інтелектуальної власності, 2011) Клименко, В. В.; Скрипник, О. В.; Бандуріна, О. В.; Корнієнко, В. М.; Klymenko, V.; Skrypnyk, O.; Kornienko, V.
    Спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння належить до галузі збереження продукції, зокрема шляхом її консервування. A method for freezing products for the further sublimation drying relates to the field of preserving the products, in particular by means of conserving thereof.
  • Item
    Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2011) Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.
    Спосіб кутерування м'яса та м'ясопродуктів, при здійсненні якого в кутер подають різні види сировини, харчові добавки, воду в кількості до 40 % і двооксид вуглецю до 10 % від маси сировини у вигляді твердих брусків для підтримання температури в процесі кутерування на рівні 12-15 °С. Подача двооксиду вуглецю в кутер проходить у вигляді твердих брусків, які являють собою льдогазгідратні капсули зі складом до 90 % газогідратів СО2 і до 10 % льоду,утворені шляхом заморожування суміші "вода + газові гідрати СО2". A method for chopping meat and meat products such that while performing thereof different kinds of raw material, food additives, water in amount of up to 40 % and carbon dioxide up to 10 % of the weight of the raw material as solid bars are fed into a meat chopper to maintain the temperature while chopping at the level of 12-15 °C. The carbon dioxide into the meat chopper is fed as the solid bars which are ice-gas-hydrate capsules with a content of CO2 gas-hydrates up to 90 % and up to 10 % of the ice made by freezing the mixture "water + CO2 gas hydrates".
  • Item
    Двоступеневий спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння
    (Український інститут промислової власності, 2013) Клименко, В. В.; Скрипник, О. В.; Клименко, В. В.; Klymenko, V.; Skrypnyk, O.; Klymenko, V.
    Двоступеневий спосіб заморожування продукції для подальшого сублімаційного сушіння, згідно з яким на заморожувану продукцію безпосередньо діють низькотемпературним інертним холодильним агентом, який складається з двох рівноважних фаз - рідкої та парової, у дві стадії, із додатковим утворенням мікрофрагментів твердої фази у вигляді газових гідратів, безпечних для клітинних структур. На першій стадії утворюють тільки газові гідрати при температурі, вищій ніж 0 °С. На другій стадії заморожують продукцію до температури, яка визначається умовами подальшого сублімаційного сушіння, наприклад -30-40 °С. Перед дією низькотемпературним інертним холодильним агентом на заморожувану продукції з неї видаляють повітря шляхом його відсмоктування до досягнення величини тиску над нею, не меншим від рівноважного тиску насиченої водяної пари при кріоскопічній температурі заморожуваної продукції. The two-stage method of freezing the products for further sublimation drying, according to which the frozen product directly operates a low-temperature inert refrigerant, consisting of two equilibrium phases - liquid and steam, in two stages, with the additional formation of solid phase microfragments in the form of gas hydrates, safe for cell structures. At the first stage only gas hydrates are formed at a temperature higher than 0 ° С. In the second stage, the products are frozen to a temperature determined by the conditions of further sublimation drying, for example -30-40 ° C. Prior to acting as a low-temperature inert refrigerant for frozen products, air is removed from it by suction until it reaches a pressure above it, not less than the equilibrium pressure of the saturated water vapor at the cryoscopic temperature of the frozen product.