Наукові публікації кафедри ЕП

Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/957

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Item
    Екологізація – пріоритетний напрямок розвитку закладів готельного-ресторанного та туристичного бізнесу
    (ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024) Дуб, В. В.
    В готельно-ресторанному бізнесі багато інновацій пов’язано саме з екологічністю та запровадженні безвідходних технологій. В останні десятиліття кожна людина може спостерігати наслідки своєї діяльності, які відображаються у глобальному потеплінні, парниковому ефекті та інших явищах, що негативно впливають на екологію довкілля. На планеті Земля щорічно утворюється приблизно біля 2 млрд. тонн побутових відходів, і ця кількість щороку збільшується. За прогнозами Світового банку, до 2030 року кількість відходів може зрости до 2,58 млрд. т, а до 2050-го – до 3,77 млрд. т. Ситуація зі сміттям в Україні взагалі критична – переважна більшість полігонів твердих побутових відходів заповнена на 80…95%. Однак вихід із даної ситуації є, по-перше це ефективна переробка сміття, а також запровадження комплексу заходів націлених на зменшення обсягу їх утворення на рівні міжнародних організацій, держав та конкретних підприємств і закладів різних галузей, форм власності та типів.