Наукові публікації кафедри ЕП
Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/957
Browse
Search Results
Item Екологічні аспекти ресурсозбереження та контролю якості плодово-овочевої продукції(European Open Science Space (EOSC), 2024) Терешкін, О. Г.; Дуб, В. В.; Горєлков, Д. В.Item Екологізація – пріоритетний напрямок розвитку закладів готельного-ресторанного та туристичного бізнесу(ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2024) Дуб, В. В.В готельно-ресторанному бізнесі багато інновацій пов’язано саме з екологічністю та запровадженні безвідходних технологій. В останні десятиліття кожна людина може спостерігати наслідки своєї діяльності, які відображаються у глобальному потеплінні, парниковому ефекті та інших явищах, що негативно впливають на екологію довкілля. На планеті Земля щорічно утворюється приблизно біля 2 млрд. тонн побутових відходів, і ця кількість щороку збільшується. За прогнозами Світового банку, до 2030 року кількість відходів може зрости до 2,58 млрд. т, а до 2050-го – до 3,77 млрд. т. Ситуація зі сміттям в Україні взагалі критична – переважна більшість полігонів твердих побутових відходів заповнена на 80…95%. Однак вихід із даної ситуації є, по-перше це ефективна переробка сміття, а також запровадження комплексу заходів націлених на зменшення обсягу їх утворення на рівні міжнародних організацій, держав та конкретних підприємств і закладів різних галузей, форм власності та типів.