Перший (бакалаврський) рівень

Permanent URI for this collectionhttps://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/11411

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 39
  • Item
    Автоматизація процесу регулювання температури подрібненої маси при виробництві томатного соку
    (ЦНТУ, 2024-06) Мартиненко, Сергій Віталійович; Martynenko, Serhii
    Головними метою управління процесами виготовлення томатного соку є автоматизований контроль та регулювання ключових параметрів, а також виконання операцій дозування рідинних та твердих складових, а також транспортних операцій, як дистанційно, так і автоматично. The main goal of managing tomato juice roduction processes is the automated control and regulation of key parameters, as well as the performance of liquid and solid omponent dosing operations, as well as transport operations, both remotely and automatically.
  • Item
    Модернізація системи автоматичного регулювання тиску в камері установки синтезу плівкових структур
    (ЦНТУ, 2024-06) Паламарчук, Євгеній Павлович; Palamarchuk, Evgeny
    Для досягнення мети стабілізації тиску потрібно розглянути важливість підтримки цього параметра, різні підходи до реалізації відповідних систем та вибрати найкращий. To achieve the goal of pressure stabilization, it is necessary to consider the importance of maintaining this parameter, different approaches to the implementation of the corresponding systems and choose the best one.
  • Item
    Інтелектуальна система підтримки потужності різання на базі нечіткого регулятора
    (ЦНТУ, 2024-06) Шамановський, Кирило Юрійович; Shamanovsky, Kyrylo
    Кваліфікаційна робота спрямована на удосконалення процессу різання металу в металообробці на верстатах. Qualification work is aimed at improving the cutting process of metal in metalworking on machine tools.
  • Item
    Модернізація системи регулювання температури заготовок в технологічному процесі виробництва алюмінієвого профілю
    (ЦНТУ, 2024-06) Шилов, Максим Андрійович; Shilov, Maxim
    У розділах роботи проводиться аналіз систем автоматизації у процесі виробництва алюмінієвих профілів; розробляється математична модель для управління процесом; виконується синтез автоматичної системи управління; розробляються схеми автоматизації процесу синтезу; визначаються заходи з монтажу, експлуатації та діагностики; а також вивчаються можливості енерго- і ресурсозбереження. The sections of the work analyze automation systems in the process production of aluminum profiles; a mathematical model is developed for process management; the synthesis of the automatic control system is performed; synthesis process automation schemes are being developed; measures are determined installation, operation and diagnostics; and the possibilities of energy and resource conservation.
  • Item
    Розробка системи автоматичного регулювання температури повітря попередньої сушки макаронних виробів
    (ЦНТУ, 2024-06) Новіков, Денис Сергійович; Novikov, Denis
    Процес сушіння макаронів є важливим і довготривалим етапом в їх виробництві. Він супроводжується складними процесами тепло- та масообміну, які визначають якість готової продукції. Під час сушіння змінюються структурні та механічні характеристики макаронів. Вони набувають пружності та хрупкості, втрачаючи пластичність. The process of drying macaroni is an important and long-term stage in them production It is accompanied by complex processes of heat and mass transfer, which determine the quality of finished products. During drying the structural and mechanical characteristics of pasta change. They acquire elasticity and fragility, losing plasticity.
  • Item
    Автоматизація процесу регулювання вологості тіста при приготуванні в тістомісильній машині
    (ЦНТУ, 2024-06) Саранчук, Ілля Ігорович; Saranchuk, Ilya
    Мета цієї магістерської роботи полягає в розробці системи автоматичного керування процесом приготування тіста та впровадженні засобів автоматизації. Крім того, передбачено проведення синтезу оптимального регулятора для найбільш важливого контуру керування вологості. The purpose of this master's thesis is to develop a system automatic control of the dough preparation process and implementation means of automation. In addition, synthesis is provided optimal regulator for the most important control circuit humidity
  • Item
    Розробка блоку дотримання тривалості освітлення рослин в овочевих теплицях
    (ЦНТУ, 2024-06) Соловей, Павло Володимирович; Solovei, Pavlo
    Метою даної бакалаврської роботи є розробка системи дотримання тривалості освітлення рослин в овочевих теплицях, а також пов'язаних з ними процесів. The purpose of this bachelor thesis is to develop a compliance system duration of illumination of plants in vegetable greenhouses, as well as related to them processes.
  • Item
    Система відслідковування технологічних параметрів на пасіці в процесі медозбору
    (ЦНТУ, 2024-06) Шимановський, Богдан Сергійович; Shymanovsky, Bohdan
    Робота присвячена необхідності розвитку автоматизації технологічних процесів у бджільництві, впровадження засобів, що полегшують умови праці пасічника та підвищують продуктивність бджолиних господарств. The work is devoted to the need for the development of automation of technological processes in beekeeping, the introduction of tools that facilitate the working conditions of beekeepers and increase the productivity of bee farms
  • Item
    Модернізація системи керування токарно-гвинторізного верстату з ЧПУ
    (ЦНТУ, 2024-06) Токарєв, Ілля Валерійович; Tokarev, Ilya
    Верстати з ЧПУ мають значну вартість та вимагають значних витрат на установку та обслуговування, відмінно від традиційних верстатів. Проте їх висока продуктивність може легко компенсувати всі витрати при правильному використанні та відповідних обсягах виробництва. CNC machines have a significant cost and require significant costs for installation and maintenance, unlike traditional machines. However, their high performance can easily offset all costs when done right use and corresponding volumes of production.